22-03-2009
Sfaturi privind spalatul textilelor la domiciliu.
Sfaturi privind pastrarea hainelor dumneavoaatra.
Sfaturi privind tratarea textilelor patate.
Sfaturi privind spalatul textilelor la domiciliu:

consultati eticheta inainte de a spala un produs (lista de simboluri e descrisa pe pagina noastra).
verificati buzunarele inainte de a introduce textila in masina de spalat (pasta de pix sau rujul de buze uitate in buzunare sunt fatale pentru intreaga incarcatura a masinii).
sortati articolele spalate pe culori (albe, negre, colorate) inainte de a le introduce in masina de spalat.
separati textilele din fibre naturale (bumbac, in, matase) de cele artificiale (poliester, spandex, etc.). Fibrele artificiale pot absoarbe uleiurile din anumite fibre naturale si se pot distruge.
spalati hainele cu grad similar de murdarie.
introduceti in masina de spalat si textile de dimensiuni mari si de dimensiuni mici, pentru a avea o incarcatura echilibrata si o eficienta sporita la spalat.
testati cu putina apa calda materialele textile inainte de a le introduce in masina de spalat pentru prima oara. Culoarea poate sa iasa si sa pateze si celelalte textile din masina.

Sfaturi privind pastrarea hainelor dumneavoaatra:

niciodata sa nu puneti la pastrat hainele de la un sezon la altul, fara a le spala / curata; orice murdarie/pata devine rezistenta cu timpul si veti avea surprize neplacute cand veti dori sa le purtati din nou.
nu puneti hainele la pastrat in locuri cu umezeala (ex. poduri sau subsoluri); nu folositi pentru pastrare saci de plastic.
nu pastrati hainele in locuri insorite; lumina solara decoloreaza fibrele.

Sfaturi privind tratarea textilelor patate:

tratati pata cat mai repede: daca e usor de indepartat puteti sa o tratati acasa, daca nu, mergeti la curatatorie; cu cat trece mai mult timp, cu atat ea devine mai rezistenta.
indepartati cu o spatula sau cu ceva asemanator materia de pe textila, nu frecati, riscati ca pata sa se extinda; in cazul in care materia e umeda, tamponati usor cu un servetel.
daca detineti solutii de indepartare a petelor la domiciliu, testati-le pe spatele materialului (sau intr-un loc mai putin vizibil), deoarece unele dintre acestea decoloreaza materialul.
daca ati utilizat o solutie de indepartat pete si ati spalat textila iar pata nu a iesit de tot, nu lasati textila sa se usuce, ci mai spalati-o o data. Uscatul poate cauza fixarea permanenta a petei.
NU TRATATI PATA CU APA, decat daca sunteti absolut convinsi ca ea va iesi. Majoritatea petelor nu ies cu apa, ci dimpotriva, apa fixeaza pata pe textila.
cand aduceti hainele la curatat, semnalati intretinatorilor textili orice pata (ex. de traspiratie, de sange, etc.).
incercati (daca nu este evident) sa va dati seama cu ce ati patat textila si comunicati acest lucru intretinatorilor textili.
spalatorie-curatatorie-ecologica: Bravo Clean